Murer inn i den danske regjeringen

Han har vært en klar og tydelig talsmann for kunnskapen som ligger i hendene. Mattias Tesfaye er murersvenn, men har pendlet mellom byggeplassen og politikken. Nå har han blitt statsråd i Danmark.

Murer Mattias Tesfaye har blitt statsråd i Danmark. Foto: Georg Mathisen.

I 2014 fortalte vi i Murmesteren om Mattias Tesfaye og hans bok «Klage hænder». Den er et «forsvar for håndværk og faglighed», ble det sagt den gangen.

Tesfaye sa da at det er en befrielse å være håndverker:
– Arbeidsgiveren ser ikke på om du er en somalisk, lesbisk kvinne med hanekam. Det eneste han er opptatt av, er hvor mange murstein du har lagt. Det er dette som er grunnen til at så få i faget har en psykisk diagnose: De blir ikke vurdert på hva de er, men på hva de kan.

– Det dummeste man har gjort, er å snakke om «høy» utdannelse, sa Tesfaye til Murmesteren i 2014.
– En snekker er rubrisert statistisk og politisk som lavt utdannet. Det at det finnes lav og høy utdannelse, gjør at vi ender med at alle orienterer seg mot universitetet. Ungdom velger jo det det er prestisje i; dét er klart. Hvorfor har vi insistert på at en boklig form for viten har større prestisje enn alt hvor det skal arbeides med kroppen? Det som finnes, er forskjellige former for viten, sa han.

Tesfaye har vært nestleder i SF (det danske motstykket til norske SV) og han har arbeidet i partiets folketingsgruppe. Nå har han blitt statsråd med ansvar for innvandrings- og integrasjonsspørsmål.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image