Fare for streik

Fristen for å komme til enighet gjennom mekling i årets mellomoppgjør går ut søndag kveld. Det betyr at det er mulighet for streik fra kommende uke.

LO og YS varslet i går om hvilke bedrifter som vil bli berørt av streik dersom meklingen ikke fører fram. De to hovedsammenslutningene har varslet at 23 000 arbeidstakere vil bli tatt ut i streik fra mandag dersom partene ikke blir enige i helgens mekling.

LOs oversikt viser at flere entreprenører blir tatt ut i streik med grupper av ansatte. Dette kan berøre framdrift og tilgjengelighet på byggeplasser.

Blant entreprenørene LO har varslet plassfratredelse i finner vi blant annet NCC Norge AS, Veidekke Entreprenør AS, Skanska Norge AS, Betonmast Boligbygg AS, Peab AS, Bundebygg AS, Backe Stor-Oslo og Trondheim og JM Norge AS samt noen rør- og el-entreprenører. NHO har lagt ut denne listen over bedrifter med organiserte i Fellesforbundet som kan bli tatt ut i streik.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image