Generalforsamling og fagseminar i Bergen

Her på Bryggen i Bergen skal du bo under landsmøtet i juni. Foto: Knut Randem.

Her på Bryggen i Bergen skal du bo under landsmøtet i juni. Foto: Knut Randem.

Bergen Murmesterforening er vertskap for årets generalforsamling i Norske Murmestres Landsforening (NML). Samtidig arrangerer de et åpent fagseminar. Foreningen satser på å trekke flere enn 200 medlemmer og ledsagere til Bergen i juni.

Det er dagene 9. til 12. juni du skal sette av om du er medlem i NML. Er du arkitekt eller byggherre skal du sette av torsdag 9. juni til en interessant ettermiddag. Radisson Blu Royal hotell på Bryggen blir årets landsmøtehotell.

Murmesteren har besøkt Bergen Murmesterforening hvor formann Tormod Grahl-Madsen og daglig leder Trond Hansen gleder seg til å ta i mot kollegaer fra hele landet. Invitasjonen sendes ut 1. mars og har påmeldingsfrist 8. april, men de forteller her om hvordan programmet ser ut nå.

De hutrer i uvant vintervær, men formann Tormod Grahl-Madsen (t.v) og daglig leder Trond Hansen lover at snøen og isen på Fanafjorden er borte når det arrangeres grillfest her på Hordamuseet i juni. Foto: Knut Randem.

De hutrer i uvant vintervær, men formann Tormod Grahl-Madsen (t.v) og daglig leder Trond Hansen lover at snøen og isen på Fanafjorden er borte når det arrangeres grillfest her på Hordamuseet i juni. Foto: Knut Randem.

Etter lunsj torsdag 9. juni blir det et murverksseminar med fire innledere. Direktør Tommy Bisgaard fra byggitegl.no kommer. Weber, som er sponsor for seminaret, skal ha et faglig innlegg og ytterligere to innledere skal være på plass innen invitasjonene sendes ut. Denne kvelden blir det muligheter for en enkel middag på hotellet, men dette er også kvelden du kan oppdage Bergen på egenhånd.

På Den nationale scene blir det åpning av landsmøtet. Foto: Knut Randem.

På Den nationale scene blir det åpning av landsmøtet. Foto: Knut Randem.

Fredag 10. juni om formiddagen åpnes landsmøtet formelt på Den nationale scene, Bergens ærverdige teater. Hit kommer ordføreren for å ønske velkommen og teatersjefen skal fortelle litt om murbygningens historie. Den nåværende bygningen åpnet for øvrig i 1909.
Her blir det også flere hilsninger og kulturelle innslag. Og du skal ikke bli overrasket om deler av et buekorps tropper opp på utsiden.

Etter denne åpningen går ledsagerne på byvandring med innlagt lunsj i den ærverdige restaurant Enhjørningen på Bryggen. Delegatene til generalforsamlingen går tilbake til hotellet for lunsj og generalforsamling.

Torsdag og fredag vil sponsorene ha en utstilling i forbindelse med seminar og møter. Grahl-Madsen understreker at disse sponsorene er viktige for gjennomføringen av arrangementet og at de bør få deltakernes fulle oppmerksomhet.

Sosialt og hyggelig
Grahl-Madsen, Hansen og en mannsterk arrangementskomité legger opp et godt sosialt program for landsmøtedeltakerne. Etter generalforsamlingen fredag blir det en uformell kveld med grilling, dans og moro på Hordamuseet i Fana. Etter sigende blir det både fisk og kjøtt på grillen. Maten serveres i et stort telt, som varmes opp dersom det blir nødvendig.

Lørdag skal alle på tur med selveste Statsraaden. Statsraad Lehmkuhl er en tremastet stålbark og Norges største og eldste skværrikkede seilskip. Hun tar deltakerne ut på en fire, fem timers krysning på fjorden.
Om kvelden blir det formell bankett, men Trond Hansen lover en overraskelse under banketten. Det skal bli god underholdning, musikk og dans til ut i de små timer.
Deretter kan du reise hjem når du vil…

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image