– Lærlinger under utdanning skal ikke leies ut

BNL er svært glad og lettet over at Kunnskapsdepartementet har slått fast at lærlinger under utdanning ikke skal kunne leies ut.

Kunnskapsdepartementet mener at lærlinger ikke kan leies ut. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

I fjor høst ble det kjent med at utleiebedrifter som leier ut arbeidskraft til byggenæringen har søkt om å bli lærebedrifter.
– BNL og Byggmesterforbundet kontaktet Kunnskapsdepartementet i sakens anledning og uttrykte en bekymring og protest mot at lærlinger skulle kunne leies ut for at bedriftene på den måten skulle kunne dekke lærlingekravet i de offentlige kontraktene, sier Jon Sandnes adm. dir i BNL.

De bedriftene som til nå har blitt godkjent som lærebedrifter har hatt egenproduksjon i de lærefag de har hatt lærlinger i.
– Dette prinsippet har departementet nå fastslått i sitt svarbrev av 8. mars 2019, sier Sandnes.

I følge BNLs fremtidsbarometer 2019 har våre bedrifter stort behov for faglært arbeidskraft.
– Departementets beslutning styrker vårt arbeid med å sikre en solid fagutdanning for fremtidens arbeidsliv, sier Sandnes.

Departementet skriver i sin konklusjon at «med dagens bestemmelser om krav til lærebedrifter er det vanskelig å se for seg at en bemanningsbedrift vil kunne oppfylle villkårene for å bli godkjent som lærebedrift i fag hvor bedriften ikke har egen produksjon».

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *