Historisk få dødsfall i bygg og anlegg

29 mennesker omkom i det landbaserte arbeidslivet i Norge i 2018, i 29 ulykker. Det viser foreløpige tall fra Arbeidstilsynet. I bygg og anlegg er tallene historisk lave.

Bygge- og anleggsnæringen har vært av de mest risikoutsatte næringene i det norske landbaserte arbeidslivet, og har tidligere utgjort en betydelig andel av de årlige arbeidsskadedødsfallene. I 2018 er det registrert et historisk lavt antall, med fire dødsfall i næringen. Til sammenligning ble det registrert syv dødsfall i 2017 og åtte i 2016.

– På bransjenivå jobbes det godt og seriøst med å få ned ulykkestallet i bygg og anlegg, og det er gledelig å se at antallet omkomne i 2018 er på et historisk lavt nivå for næringen. Men fortsatt har mange av virksomhetene et stort forbedringspotensial. Å jobbe systematisk med helse, miljø og sikkerhet på alle nivå og faser i bygge- og anleggsprosjekter er helt nødvendig for å redusere risikoen for arbeidsulykker og arbeidsskadedødsfall i næringen, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *