Varmebransjens nye «bibel»

Den 10. utgaven av «Håndbok i skorsteiner og ildsteder», som mange har ventet på i snart 20 år, har nå kommet. Håndboka i skorsteiner og ildsteder er lansert av Norsk brannvernforening.

Kursrådgiver Tom Erik Galambos i Norsk brannvernforening med den nye utgaven av håndbokas. Foto: Norsk brannvernforening.

– Den første utgaven ble utgitt så tidlig som i 1927, så her snakker vi om en tradisjonsrik publikasjon, forteller kursrådgiver Tom Erik Galambos i Norsk brannvernforening.
– Dette er boken varmebransjen ser på som selve «bibelen».

Seks forfattere med solid erfaring fra feieryrket og varmebransjen, har bidratt med faglig innhold til håndboka på om lag 120 sider. Målgruppe for boka er alle som i ulike sammenhenger jobber med fyringsanlegg. Det gjelder for eksempel murere, tømrere, ildstedmontører, varmeforhandlere, arkitekter, bygningsingeniører og feiere.

– Foruten teknisk informasjon og veiledning for oppføring av skorstein og ildsteder, gir håndboka gode råd for hvordan håndverkere og ildstedmontører kan oppfylle dagens funksjonsbaserte regelverk. Dermed har også feierne et godt oppslagsverk når de skal gjennomføre tilsyn, poengterer Galambos.

Med bakgrunn som feier og forebygger i brannvesenet, har Galambos vært opptatt av at den nye håndboka skal være lett å bruke for praktikere. Det er lagt mye arbeid i å gjøre språket lett tilgjengelig. Boken er laget som en ringperm med ark av forholdvis tykt papir.

– Håndboka er robust utført, med tanke på at håndverkere skal kunne ha den med seg ut på arbeidsplassen, forklarer Galambos.

Forrige gang håndbok i skorsteiner og ildsteder forelå i revidert utgave var i 2001. Siden den gang har det skjedd endringer, både innen varmefaget og i forhold til regelverket.

– Nye ildsteder monteres både i moderne og eldre bygg. Derfor tar håndboka for seg både dagens og tidligere regelverk for oppføring og montering av skorstein og ildsteder, forklarer Galambos.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *