Vil bevise at det kan bygges vesentlig billigere

De kaller det framtidens byggemåte. Team Veidekke DA skal bygge for 620 millioner kroner og vil gjøre det vesentlig billigere enn dagens snitt.

På Ulven i Oslo skal Veidekke bygge vesentlig billigere enn normal pris. Foto: Pressemelding.

Team Veidekke DA har fått i oppdrag av Ulven Bolig AS (OBOS) å bygge de 342 første leilighetene på Ulven i Oslo, samt en stor barnehage og næringsarealer. Kontrakten er verdt nær 620 millioner kroner.

Ulven er et av OBOS sine største utbyggings­prosjekter noensinne, og vil på sikt transformere det 280 mål store området til en spennende ny bydel i Oslo med over 2000 leilig­heter. Det første prosjektet, Ulvenparken, inneholder i tillegg til leilighetene en barnehage med fem avdelinger og nærings­arealer. Det nye prosjektet vil få gode park- og torg­arealer i umiddelbar nærhet, samt «grønne» gatetun på begge sider. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern.

− Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier konserndirektør Nils Morten Bøhler i OBOS.

Ny organisering
− Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen.

− Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

Byggestart planlegges til desember 2018 og de første beboerne kan flytte inn i sine nye leiligheter høsten 2021.

Team Veidekke DA består av Veidekke Entreprenør AS, Bravida/ORAS, LPO Arkitekter, Erichsen & Horgen, Dr techn. Olav Olsen, Landskaperiet og Stema Rådgivning. Ulven Bolig AS er et datterselskap av OBOS Forretningsbygg AS.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image