Mer til arbeidslivskriminalitet, men er det nok?

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) gir 20 millioner ekstre til a-krimsentrene. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019 en økning i tilskuddet til kampen mot arbeidslivskriminalitet på 20 millioner kroner. Er det nok?

De 20 millionene skal gå til styrking av de syv eksisterende a-krimsentrene. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier samtidig at etatene rapporterer at det har blitt mer krevende å bekjempe de som driver ulovlig.

– 20 millioner ekstra er et lite, men viktig tiltak for at det skal bli enklere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Arbeidet for et seriøst arbeidsliv må fortsette. Oppslutningen om velferdsstaten og konkurransevilkårene for de seriøse bedriftene må sikres.
– Det er derfor bra at regjeringen øker bevilgningene med 20 millioner. De må brukes til å styrke sentrenes målrettede arbeid mot kriminelle i næringslivet og skape tettere koordinering, spesielt mellom politiet og de andre etatene, sier Sandnes.

Offentlige etater må ha tilstrekkelig budsjett for å gjennomføre tilsyn ute på byggeplassene. – BNL er bekymret for at regjeringens avbyråkratiseringsreform fører til færre tilsyn og mindre kontroll, sier Sandnes.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image