En av disse kan bli Norges hyggeligste håndverker

Kandidatene.

I løpet av fire måneder er 1162 håndverkere fra nord til sør nominert som Norges hyggeligste håndverker. Nå er 22 håndverkere klare for finalen. Du kan være med å påvirke hvem som vinner. Tre murere er blant de nominerte.

– Å velge ut finalistene blant over tusen nominerte håndverkerne er en nesten umulig oppgave. Norge er fullt av hyggelige og dyktige fagfolk som står på i både små og store bedrifter. Det har vi sett gjennom de mange nominasjonene som har strømmet inn fra kunder, kolleger, ansatte og sjefer, sier Anette Ramstad, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

På jakt etter håndverkere som gir det lille ekstra
Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt.

– Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 2444 nominasjoner har kommet inn og over 210 000 stemmer er registrert. Dette er en bekreftelse på det vi har visst lenge – at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute. Og fortsatt er det mange som ikke er nominert, sier Ramstad.

Tall fra Prognosesenteret viser at nordmenn bruker over 70 milliarder på oppussing i året – mer enn noe annet land i Europa. Administrerende direktør Christel Borge i småbedriftenes mobilselskap Dipper er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere, og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor er vi på jakt etter håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra. Vi vet at det er mange av dem der ute, sier Christel Borge.

Vinneren kåres 15. september
Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 15. september under Boligmessen i Telenor Arena. Jurymedlem Ramstad fra Byggenæringens landsforening innrømmer at juryen har en vanskelig jobb foran seg:

– Det er 22 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med finalistene de neste ukene og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Anette Ramstad i Byggenæringens landsforening.

Det er tre murere blant de nominerte:
– Tommy Øiongen, muremester fra Mapei AS
– Kennet Løken, Flis i Sør
– Kenneth Eriksen, Murmester Arthur J. Thorsen AS.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image