Stille og rolig på landsmøtet i NML

Det nye styret i NML består av Reidar Dilling (f.v.), Olav Gundersen, Ottar Gohli, Hans-Kristian Meling, John Rusvik Johansen, Tom Berg (vara for Tormod Grahl-Madsen som ikke var til stede) og Olav Sneve. Foto: Knut Randem.

NML – Norske Murmestres Landsforening har gjennomført sitt landsmøte med generalforsamling og fagseminarer fra torsdag til lørdag denne uka. Generalforsamlingen ble gjennomført helt uten dramatikk og nesten uten diskusjon.

Offisiell åpning av NMLs landsmøte i Rockheim. Velkomsttaler av varaordfører Ola Lund Renolen (bildet), laugsformann Vidar Lindgjerdet og styreformann Hans-Kristian Meling. The Saunters med originalbesetningen fra 55 år siden spilte Shadowsmusikk. Foto: Knut Randem.

Det var trønderne som hadde æren av å være vertskap for årets begivenhet i murbransjen. Programmet var variert med fagseminarer torsdag, generalforsamling fredag og sosialt samvær med opplevelser og avsluttende bankett lørdag kveld.

Fagseminarene spente over temaer som gleder og utfordringer ved å arbeide med restaureringsarbeidene i Nidarosdomen, presentert av murer Chris Pennock, arbeidet i Uropatruljen ved Vidar Sagmyr og en presentasjon av murverksprosjektet St. Olavs kirke ved Jon Morten Breidablikk i Eggen arkitekter.

Parallelt med seminaret og under generalforsamlingen den neste dagen ble det arrangert minimesse med en rekke utstillere fra bransjen. Hovedsponsorene Weber, Leca og Mapei fikk også slippe til med egne innledninger under fagseminaret.

Generalforsamling blottet for diskusjon
Det var nesten ingen diskusjoner under fredagens generalforsamling. Det gikk så stille og rolig for seg at Kjell Rognaldsens formaninger til styret om kursen videre ble som en velkommen solgangsbris.

To endringer i vedtektene ble gjennomført uten diskusjon. Den ene var en språklig korreksjon mens den andre gir medlemsbedrift hvor leder ikke er mester anledning til selv å avgjøre om daglig leder eller mester stemmer for bedriftsmedlemskapet.

Styreformann Hans Kristian Meling (t.v.) takker Jan Erik Aastvedt og Tor Anders Jahre for innsatsen i styret. Foto: Knut Randem.

Valgene ble gjennomført uten motkandidater til valgkomiteens innstilling. Det betyr at Jan Erik Aastvedt og Tor Anders Jahre gikk ut av styret. Meling og Sneve ble gjenvalgt og Olav Gundersen fra Nord-Trøndelag murmesterlaug og Tormod Grahl-Madsen fra Bergen Murmesterforening kom inn som nye styremedlemmer.
Varamennene til styret er nå Trond Halvorsen (Stavanger), Olav Reese (Oslo), Sigurd Svavarsson (Trondheim), John Meyer (Troms), Jan Einar Nilssen (Nord-Trøndelag), Torgeir Erdal (Møre og Romsdal) og Tom Berg (Bergen).

NMLs styre består de neste to årene av Hans Kristian Meling, Stavanger og Sandnes murmesterforening, styreformann, Reidar Dilling, Murmesternes forening Oslo, viseformann og styremedlemmene Olav Sneve, Trondjems Murmesterlaug, Ottar Gohli, Troms Murmesterforening, Olav Gundersen, Nord-Trøndelag Murmesterforening, John Rusvik Johansen, Murmesternes forening Oslo og Tormod Grahl-Madsen, Bergen Murmesterforening.

Lauget i Trondheim med laugsformann Vidar Lindgjerdet i spissen hadde lagt en god ramme rundt generalforsamlingen. Her fotografert under åpningen i Rockheim.

Sosial ramme
Rundt generalforsamlingen var det også en sosial ramme med formell åpning av landsmøtet i Rockheim, middag på ærverdige Lian, omvisning og konsert i Nidarosdomen på det nyrestaurerte Steinmeyerorgelet, hopprenn med ompa og stemning i Granåsen under Murmesternes Grand Prix. For ordens skyld; Det var ikke murmesterne som hoppet.

Banketten lørdag kveld ble stilfullt gjennomført med Claus Sonstad (Odin i ”Are og Odin) som kveldens muntre toastmaster.

La dette være en kort oppsummering av NMLs landsmøte. Murmesteren kommer tilbake til flere av temaene under arrangementet i egne artikler i tiden framover og i Murmesteren nr 4-18.

____________________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image