Slutt på nulltimerskontraktene i innleiebransjen

Per Olaf Lundteigen (Sp) var saksordfører for lovforslaget. Foto: Skjermdum fra Stortingets web-tv.

Stortinget behandlet i går lovforslaget om bemanningsbransjens vilkår. Kristelig folkeparti slo følge med de rød-grønne og stemte for en kraftigere skjerping av innleie enn det regjeringen ønsket. Statsråden mener vedtaket får store konsekvenser for mindre bedrifter uten tariffavtale.

Flertallet i Stortinget stemte mot nulltimerskontraktene. Det vil si kontrakter hvor de ansatte i bemanningsbyråene ikke får lønn mellom oppdragene. Fra neste år vil kun bedrifter med tariffavtale kunne avtale bruk av innleid arbeidskraft for å håndtere topper i arbeidsmengden.

– For de store bedriftene med tariffavtale med landsdekkende fagforeninger blir ikke dette et stort problem. Jeg er mer urolig for de bedriftene som ikke har den type avtaler, og bedrifter som er så små at de ikke har store HR-avdelinger, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til NTB.

– Det vil ikke gjøre det vanskeligere å bruke vikarer og spesialister. Det er de langvarige tilfellene av innleie vi vil til livs, mener Arbeiderpartiets Hadia Tajik.

Lovforslaget skal behandles for annen gang mandag 11. juni før det blir endelig vedtatt.
Du kan se gårsdagens debatt i Stortinget her.

Murmesteren nr 3-18, som nå er i post, ble ferdigstilt før debatten i Stortinget.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image