Ingen nye tiltak mot A-krim fra regjeringen

Jon Sandnes i BNL er skuffet over manglende satsning mot A-krim i revidert budsjett. Foto: BNL.

Regjeringen foreslår ingen nye tiltak mot arbeidslivskriminalitet i revidert budsjett. Byggenæringens Landsforening (BNL) stoler på at opposisjonen vil styrke innsatsen.

– BNL mener at det er nødvendig å styrke a-krimsentrene spesielt i byene, sier Jon Sandnes i BNL i en pressemelding.
– Dessverre må vi nok en gang stole på at opposisjonen styrker det eneste tiltaket mot arbeidslivskriminalitet i forbrukermarkedet. Regjeringen har konkludert med at arbeidslivssentrene fungerer, kriminaliteten reduseres og skatteinngangen øker.

Det har vært kjent siden i fjor høst at både seriøsitetsregister og håndverkerportal blir trukket da den foreslåtte løsningen ikke var robust nok. Det er helt avgjørende at det varslede ekspertutvalget klarer å levere tiltak rask for å sikre kvalifikasjoner og seriøsitet, sier Jon Sandnes i BNL.

– Vi ser at manglende kontroll på kompetanse i bedrifter som kun erklærer seg som kvalifiserte, gir både dårligere bygg, og åpner opp for useriøse bedrifter som nødvendigvis ikke har den kompetansen som trengs. Derfor er det helt avgjørende nå at Kommunal og moderniseringsdepartementets ekspertutvalg leverer tiltak som raskt kan iverksettes for å demme opp mot useriøse og kriminelle aktører som bidrar til å ødelegge for de seriøse bedriftene.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image