Åpner nytt kompetansesenter for yrkesfag

– Gjennom kompetansesenteret skal vi videreutvikle utdanningene, drive forskning og samarbeide tett med arbeidslivet. Slik skal vi styrke kvaliteten på yrkesfagene, sier rektor Curt Rice ved Oslo Met.

Senteret, som åpnes av kunnskaps- og integreringsminister Jan-Tore Sanner i dag, skal være et miljø der studenter, bedrifter og arbeidsliv kan få nødvendig kompetanseutvikling innen det yrkesfaglige feltet. Til åpningen kommer foruten Sanner, Are Turmo, kompetansedirektør i NHO og Roger H. Heimli, 2. nestleder i LO.

– Det norske arbeidslivet har stort og økende behov for yrkesfaglig kompetanse. I tillegg er det forsket for lite på dette området, og vi trenger mer forskningsbasert kunnskap om hvordan utfordringer i fag- og yrkesopplæringen og læring i arbeidslivet kan møtes, sier Rice.

Som landets største fagmiljø for yrkesfaglærerutdanning tar OsloMet nå ansvar for å bygge opp et forskerfellesskap i tilknytning til utdanningene, som kan tak i aktuelle problemstillinger, i tråd med regjeringen satsing på yrkesfag.

OsloMet har et stort fagmiljø gjennom sitt nasjonale ansvar for treårig utdanning av yrkesfaglærere og har fått midler over statsbudsjettet til å utvikle et kompetansesenter for yrkesfag.

Pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image