A-krim i Stortingets spørretime i dag

Arild Grande (Ap) spurte i dag statsråd Anniken Hauglie om hvorfor det skal være så vanskelig å tipse om A-krim. Foto: Skjermdump fra Stortingets web-tv.

Arbeiderpartiets Arild Grande spurte i dag arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) om hvorfor det skal være så vanskelig å tipse A-krimsentrene om klanderverdige forhold.

Hans spørsmål var formulert slik:
«Maskinentreprenørenes Forbund har gjort oss oppmerksomme på utfordringene med å tipse a-krimsentrene med bekymringsmeldinger. Målet med sentrene må være å styrke samarbeidet mellom arbeidslivet og etatene som jobber med sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Hvorfor har ikke regjeringen prioritert å gjøre det enkelt for publikum å tipse a-krimsentrene om useriøsitet, sosial dumping og arbeidslivskriminalitet?»

Statsråden mente dette ikke var noe problem og viste til at etatene har hvert sitt ansvar selv om vi har fått A-krimsentre. Det er etatene som må håndtere sine egne tips, svarte hun.

Grande var ikke fornøyd med svaret og viste til at regjeringen på flere områder har svekket innsatsen mot arbeidslivskrim. Når en stor aktør har problemer med å levere tips til sentrene, hvordan er det da med mindre aktører og enkeltpersoner, spurte han.
– Det må være enkelt å komme med tips til A-krimsentrene, sa Grande.
Begge hadde googlet, men mens Grande hadde sjekket «tips A-Krim» så hadde statsråden sjekket de enkelte etatene og er fornøyd med muligheten til å tipse disse.

Se hele innslaget (ca 7 minutter) fra denne posten i spørretimen her.

____________________________
Tekst: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image