Rock, pølser, hopp og ompa + nerdestoff

Her i Granåsen inviterer Vidar Lindgjerdet og lauget til hoppfest med ompa, pølser og stemning på tribunen når alvoret er over. Foto: Knut Randem

Når trønderne inviterer til NMLs landsmøte i juni blir det et allsidig program med både tungt faglig innhold og variert underholdning i tillegg til den formelle generalforsamlingen.

Norske Murmestres Landsforening (NML) har generalforsamling fredag 8. juni, men pakkes inn i et sterkt faglig og sosialt program fra torsdag til søndag – 7. – 10. juni altså.
Arrangør i år er Trondhjems Murmesterlaug og sentralt i arrangementet står Royal Garden hotell. Der bor deltakerne og der foregår det meste av det faglige programmet samt generalforsamlingen.

Ankomst torsdag
Om du ikke har for vanskelig reisevei er det meningen at du skal ankomme hotellet torsdag 7. juni om formiddagen. Det forteller oldermann Vidar Lindgjerdet og prosjektleder Per Tronsaune i byrået Koment AS, som bistår lauget i planlegging og gjennomføring av arrangementet. Vi møtte dem tidlig i februar slik at de kunne fortelle om hvordan landsmøtearrangementet ser ut så langt:

Etter lunsj torsdag blir det fagseminarer med et variert innhold. Her kommer det en som har greie på steinhogging og muring, en arkitekt som kan fortelle hvorfor signalbyggene bygges i mur, arkitektkontoret som tegnet den katolske St. Olav-kirka holder foredrag og Trondheims egen uropatrulje skal fortelle om sitt arbeid mot arbeidslivskriminalitet. Programmet er ikke helt på plass når dette skrives, men dette blir noe av innholdet.
Samtidig med dette fagseminaret blir det også en fagmesse med bransjens viktigste leverandører tilstede med stands. Her blir det gode muligheter for praktisk fagprat.

Løs snipp
Den første sosiale samlingen for deltakere og ledsagere blir et ”get together-treff” torsdag kveld med løs snipp og noe å bite i. Her kan du fornye bekjentskaper fra hele landet og komme i stemning til de neste dagene.

I Rockheim blir det offisiell åpning av landsmøtet. Foto: Rockheim/Harald Øren.

Rocka åpning
Den offisielle åpningen av landsmøtet for både deltakere og ledsagere skjer fredag formiddag i Rockheim bare en liten spasertur fra hotellet.

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. Det skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Utstillingen her er stadig skiftende og aktiv.
Uten å love for mye kan vi antyde at ordfører, styreleder og oldermann ikke blir de mest rocka innslagene der.

Formaliteter og byvandring
Etter åpningen går NMLs medlemmer tilbake til hotellet for generalforsamling. Ledsagerne inviteres med på byvandring med gammelordfører Marvin Wiseth med innlagt lunsj i restauranten To Tårn i Nidarosdomens besøkssenter. Wiseth var en populær ordfører på 90-tallet og er i dag en populær omviser.

Med veterantrikk til Lian
Etter generalforsamlingen tar både medlemmer og ledsagere Gråkallbanen til Lian restaurant i ytterkant av bymarka. Dette er Trondheims eneste trikkelinje og deltakerne reiser opp med en chartret veterantrikk. Trikken går nesten helt fram til Lian og de som ikke orker den siste bakken blir kjørt den siste biten.

Lian er ifølge Lindgjerdet det eneste stedet i Trondheim der du treffer gjester i både turantrekk og selskapsantrekk.
P1-kokk Inge Johansen driver restauranten og er en kjent restauratør i distriktet. Han blir garantist for en god middag i høyden.

Per Tronsaune i Koment AS (t.v.) og oldermann Vidar Lindgjerdet forteller om hvordan planene for NMLs landsmøte så ut i begynnelsen av februar. Foto: Knut Randem.

Kultur og hopprenn
På dagtid lørdag 9. juni er temaet ”Opplev Trondheim”. Da kommer vi ikke utenom Nidarosdomen. Den skal oppleves både faglig og kulturelt. Blant annet blir det en minikonsert på det store Steinmeyerorgelet. Dette orgelet har nesten 10 000 orgelpiper og sto opprinnelig ferdig til Olavsjubileet i 1930.

I 2012 startet restaureringen av det 40 tonn tunge orgelet. Det ble nyinnviet til grunnlovsjubileet i 2014.
Nidarosdomen har mange skjulte skatter og mye spennende historie. Mariakapellet er en slik skatt, liggende langt oppe i veggen mot nord. Kanskje får du også se det.

Hva er vel Trondheim uten Granåsen? har nok arrangørene tenkt. Etter Nidarosdomen går ferden opp til hoppbakken hvor så mange nasjonale og internasjonale hopprenn har blitt arrangert. Og selv om det er juni og snøen for lengst er borte, blir det hopprenn. Trønderhopp avvikler to omganger med hopprenn på plast. På tribunen blir det ompamusikk og pølser og øl til landsmøtedeltakerne.
– Her skal det bli stemning som i Kulm, lover Lindgjerdet.

Elegant avslutning
Den formelle landsmøtebanketten blir som vanlig arrangert lørdag kveld. Den skal bli både formell, lystig og flott, lover arrangørene.
Deretter er det slutt og søndag skilles deltakerne for denne gang.
Invitasjon og mer informasjon om arrangementet skal etter planen sendes ut til NMLs medlemmer innen påske. Du kan også følge informasjon om landsmøtet her og etter hvert melde deg på her.

_______________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *