Økt prioritering mot arbeidslivskriminalitet er nødvendig

Kristin Skogen Lund møtte blant andre Finansminister Siv Jensen på Regjeringens toppmøte om arbeidskriminalitet. Foto: NHO

NHO støtter Riksadvokaten som varslet at tiltak mot alvorlig økonomisk kriminalitet vil settes høyere på politiets prioriteringsliste.

Kristin Skogen Lund representerte NHO i regjeringens toppmøte om arbeidslivskriminalitet denne uken. Til stede ved Statsministerens kontor var flere medlemmer av regjeringen, påtalemyndighet og partene i arbeidslivet.

Kristin Skogen Lund var spesielt interessert i signalene fra assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther, som fortalte at alvorlig økonomisk kriminalitet prioriteres høyere i Riksadvokatens mål- og prioriteringsrundskriv for 2018.

– Jeg imøteser denne prioriteringen med stor interesse. NHO har sett at noe av utfordringene knyttet til bekjempelse av arbeidslivskriminalitet nettopp har vært prioriteringer i politiet. Når det nå gis klare signaler fra toppen, så håper NHO at det blir lettere for alle politifolk som oppdager slik kriminalitet å forfølge dette, sier Kristin Skogen Lund.

Statsminister Erna Solberg viste for øvrig til NHOs tiltakspakke som et godt bidrag til bekjempelse av arbeidslivskriminalitet, og blant annet både arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og finansminister Siv Jensen var opptatt av forbrukermarkeder, som er ett av NHOs tiltakspunkter.

Pressemelding

Les også: NHO definerer seks tiltak mot arbeidslivskriminalitet

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *