Murer fordi det er gøy

Odin Arnesen har det gøy i murerfaget. Her har han satt opp en teglforblending med rullforband. Foto: Knut Randem.

Det er åpen dag på Eidsvoll videregående skole. Framtidige arbeidsgivere, presse og andre er invitert for å se på elevenes praksis. Murerfaget har elever både i rommet for VG1 og VG2. Et ord som går igjen er at dette er gøy.

Vi hilste på Odin Arnesen (18) fra Eidsvoll verk i fjor. Nå går han VG2 og har valgt murerfaget. Han er den eneste som tok dette valget, men trives likevel godt der han står sammen med en fra betongfag og noen som praktiserer tømrerfag.

– Hvorfor valgte du murerfaget?
– Jeg syntes det var gøy, svarer han umiddelbart. Og så kommer det også fram at oppbakkingen fra blant andre de tre oldtimers har påvirket dette valget sterkt.
For de av våre lesere som ikke vet hvem oldtimers er, så er det tre pensjonister som stiller opp som forsterkning sammen med faglærerne på skolene i Oslo og Akershus. Nylig fikk opplæringskontoret i Oslo kommunens fagopplæringspris for denne aktiviteten.
De var altså med på å gi Odin en god opplevelse i fjor.

Får utplassering
Dagen før vårt besøk har han fått en lapp om at en bedrift er interessert i å få han på utplassering. Han skal snakke med dem senere samme dag. Utplasseringer er viktige for bedrifter og elever slik at de kan vurdere hverandre fram mot det som kanskje kan bli en læreplass.

I to uker (2×3 dager) har Odin jobbet med en oppgave som består av Lecavegg. Han har satt opp en teglsteinsforblending med rullforband og har begynt å ta mål til en ny teglvegg hvor han skal lage et vindu.

– Hva sier du til andre når du anbefaler faget?
– At det er her du tjener mest penger, smiler han.
– Vi ligger øverst på lista, får jobbe selvstendig og rolig her på skolen.
Han er likevel ikke redd for tempoet på en framtidig byggeplass. Det må til for å få pengene i hånd.

__________________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image