Norges største universitetsbygg kommer i Oslo

Dette blir Norges største universitetsbygg. Illustrasjon: Statsbygg.

Kunnskapsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å bygge Norges største universitetsbygg ved Universitetet i Oslo. Pris 6,8 milliarder kroner.

Statsbygg har mottatt oppdragsbrev fra Kunnskapsdepartementet om å bygge det 66 000 kvadratmeter store livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo (UiO). Nå starter Statsbygg, ansatte og studenter med å detaljplanlegge byggeprosjektet. Livsvitenskapsbygget ventes ferdigstilt høsten 2024, og skal huse om lag 1000 ansatte og 1600 studenter.

Økt internasjonal konkurransekraft
– Dette har vi sett fram til i mange år. Livsvitenskapsbygget vil legge til rette for verdensledende, tverrfaglig forskning, og et unikt samspill mellom utdanning, forskning og innovasjon. Vårt mål er at dette skal bli motoren i kunnskapshovedstaden Oslo. Kunnskapen som utvikles skal raskt tas i bruk gjennom nye produkter, selskaper og pasientbehandling, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Byggets beliggenhet i Gaustadbekkdalen, sentralt i Oslo, legger til rette for et strategisk samarbeid med universitetssykehusene, Forskningsparken og næringslivet.

Fremtidsrettede løsninger
– Livsvitenskapsbygget skal ikke bare ha fremtidsrettede løsninger for forsknings- og undervisningsarealene. Vi er også stolte av å bruke LEAN-metodikk i byggeprosjektet. Det betyr at rekkefølgen på arbeidsoppgavene i byggeprosessen er nøye planlagt og spesielt tilpasset, sier prosjektdirektør i Statsbygg, Alexander Strand. – Vi skal legge til rette for industriell produksjon, og ønsker dialog med leverandørmarkedet i tiden fremover.

Bærekraftig bygg
I tillegg til bruk av LEAN, skal livsvitenskapsbygget sertifiseres som et bærekraftig bygg i klassen BREEAM Excellent. Det er den nest høyeste utmerkelsen for hvor klimavennlig et bygg kan være. Alle aktørene i byggeprosjektet må tenke bærekraft – i alle ledd.

Samlet kostnadsramme for livsvitenskapsbygget og brukerutstyr er omlag 6,8 milliarder kroner. Stortinget har i statsbudsjettet for 2018 vedtatt en startbevilgning på 45 millioner kroner.

fra pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image