23 murere på Skedsmo videregående?

Jan Gunnar Molde svarer på interesserte spørsmål fra elevene om sluk, mansjetter og membran.

Tittelen er trolig i overkant av hva bransjen kan vente seg fra årets VG1 på Skedsmo videregående skole, men så mange elever valgte uansett å ha to uker med praksisdager i murfaget.

Faglærer Tom Moen på Skedsmo videregående skole har de to siste ukene hatt så mye som 23 elever i full praksis i murfaget. 15 av dem er fra hans egen klasse, men åtte kommer fra en annen lærer. Da har det gjort godt å ha hjelp av flere ressurspersoner.

De tre oldtimers (Knut Fjeld, Arild Levernes og Jan Gunnar Molde) stiller som alltid opp for å bistå læreren. Da Murmesteren besøkte klassen var også opplæringsleder Lars Eikemo-Rolfsen tilstede for å gi en introduksjon til dagens flislegging sammen med Jan Gunnar Molde.

– Ikke hel flis i hjørnet, advarer Rolf Eikemo-Rolfsen når han viser hvordan elevene skal komme i gang med flisleggingen.

– Hele prosjektet er fantastisk for meg og elevene, sier Moen og legger til at elevene er veldig interesserte.
– Den første dagen hadde vi 23 elever i klassen og det var helt stille. Det skal ellers litt til å være alene med 15 elever og holde på interessen der flere foretrekker andre fag.
– Med fire voksenpersoner tilstede blir oppfølgingen og interessen mye bedre.
Han legger til at det var litt tilfeldig at det var denne gruppa som fikk tilbudet, men Moen er selv murer så det hjelper nok på.

De to ukene har elevene praksis tre dager hver uke. Da får de en allsidig smak på faget. De bygger en Leca-vegg, som forblendes med halvsteins tegl og isoleres. På den andre siden pusses veggen og det settes opp fliser. Sålebenken var satt opp på forhånd.

Da Murmesteren dukket opp på den nest siste dagen skulle elevene lære flisleggingens kunst og høre om fallgruver og våtromsproblematikk. Morgenen ble derfor relativ teoretisk, men det la nesten ingen demper på entusiasmen.

___________________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image