Forsiktig oppgang i norsk økonomi

Oppgangen i norsk økonomi har fått bedre fotfeste, men bedringen skjer i et forsiktig tempo, viser NHOs siste kvartalsrapport. Den peker også på viktigheten av arbeidsinnsats for å finansiere velferdsstaten.

Veksten for Fastlands-Norge fortsetter. Nedgangskonjunkturen som startet ved utgangen av 2014, nådde bunnen for et år siden. Og selv om bedringen er forsiktig, er den bredt forankret i økonomien, viser rapporten.
Nedgangen i petroleumsinvesteringen har bremset opp siden i fjor, og det ligger an til at avdempingen vil fortsette og snu til forsiktig oppgang. Bedriftsinvesteringene på fastlandet har tatt seg opp. Konsumet har vokst sterkere enn i fjor. Veksten i boliginvesteringene har holdt seg. Sysselsettingen har økt, og ledighetsraten har gått gradvis ned det siste året.

Det siste halvannet året har markedstilfredsheten tatt seg opp blant medlemmene i NHO. 88 prosent av bedriftene rapporterte om god eller tilfredsstillende markedssituasjon i fjerde kvartal. 12 prosent meldte om dårlig markedssituasjon, det er markert færre enn for to år siden.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image