Signerer avtale om digitalt veikart for bygg og anlegg

Håndverkere kan nå ha med seg store konstruksjoner i baklomma, men samarbeidet kan bli mer digitalt. Foto: Dalux.

På Bygg Reis Degs åpningsdag signeres samarbeidsavtalen om digitalisering av byggenæringen.

– Med dette legges grunnsteinen for det videre arbeidet med en heldigitalisert byggenæring, sier Jon Sandnes adm. dir i BNL.

– En forutsetning for å høste gevinstene ved digitalisering er at næringen digitaliserer sammen. Stat, kommune, BAE-næringen og forsknings- og utdanningsinstitusjonene må samhandle for at vi skal lykkes. Derfor tok vi initiativ til å utforme et felles digitalt veikart for den omstillingen vi skal igjennom, sier Sandnes.

Veikartet er jobbet fram i samarbeid med mange sentrale aktører næringen. Dette er et rammeverk for hvordan næringen skal jobbe for å bli en heldigital, konkurransedyktig. bærekraftig og seriøs næring.
Viktige forutsetninger her felles digital plattform, at standarder, lover og regler blir tilrettelagt, kompetanseutvikling og måling av effekter.

– Vi har et stort potensial til å forbedre produktiviteten og effektiviteten ved å gå mot en heldigital byggenæring. For å få dette til er vi helt avhengig av samarbeide og koordinere arbeidet, sier Sandnes.

– Målsettingen er at digitaliseringen skal føre til en betydelig kostnadsreduksjon, halvering av byggetiden og klimautslipp sammenlignet med i dag, avslutter Sandnes. Signeringen skjer umiddelbart foran konferansen «Digitalt samspill mot 2015».

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image